Pages

Friday, April 22, 2011

MENGAPA KEBANYAKAN PIRING ‘ASTRO’ MENGHADAP KIBLAT?


Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada 'piring para bola' untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, kebanyakkan piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?


KENAPA BEGITU? Mekah merupakan pusat bumi. Di Mekah terdapat radiasi yang dipancarkan terus daripada bumi iaitu Mekah atau lebih tepatnya dari Kaabah terus ke angkasa.  Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung).

Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah.Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.


Keadaan ini turut memberi kesan kepada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan kepada peredaran darah yang lebi baik dan pergerakan biologi kehidupan.

Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tisu badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini.

Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di "Centre of the earth". Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi.

Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik.Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah... Bagi yang bukan Islam kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini..Subhanallah.

Disalin daripada : FB :: Ubat Sofuan2 comments:

  1. Salam Bro.. ini hasil eksperimen aku….Sebenarnya memang piring Astro langsung tidak menghadap Qiblat…bukan sesetengah tetapi secara teorinya memang semua tidak akan menghadap ke arah qiblat… artikel ini cuba merosakkan aqidah umah islam yg mana sudah ramai berqiblatkan arah astro apabila ke tempat yang tidak diketahui arah qiblat.. cuba lihat eksperimen aku di sini…
    http://azaharishafie.blogspot.com/2011/10/piring-astro-tidak-menghadap-qiblat.html

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi..
kalau singgah komen lagi..